Otterup Skytteforening er en af landets ældste skytteforeninger, der igennem årene har leveret mange gode skytter og resultater. Vi har fysisk tilstede i Otterup på Nordfyn.

Vi hører under DGI Skydning som tidligere hed DDS, De Danske Skytteforeninger.

Skydning er en sportsgren og en fritidsinteresse, og den kan give mange positive oplevelser og sociale bekendtskaber. Men det handler om meget mere – Det handler om personlig udvikling. Koncentration, målrettethed og engagement er nødvendige egenskaber, der alle er nødvendige for at se resultater på banen. Alle disse egenskaber bliver naturligt udviklet gennem skydning.

Skydesportens Dag 2021

 

Hvad skal du lave i efterårsferien?

Tag hele familien med til Skydesportens Dag!

 

Giv hele familien en udfordring med en sjov og anderledes oplevelse på skydebanen. Vi slår dørene op til Skydesportens Dag i efterårsferien – og du og din familie er inviteret!

 

Har du lyst til en sjov og spændende oplevelse for hele familien, så mød op på foreningens baner, Aggershusvej 4 i Otterup, til Skydesportens Dag lørdag den 16. oktober 2021 mellem kl. 10.00 – 15.00. Alle kan være med, og både børnefamilier og bedsteforældre er velkomne.

 

Vi har planlagt en dag med spændende aktiviteter og udfordringer, hvor du har mulighed for at prøve at skyde med riffel/luftriffel og pistol/luftpistol. Vi garanterer en dag med nye og sjove oplevelser, og at du bliver klogere på, hvad skydesport går ud på.

 

Erfarne instruktører guider dig igennem dagens udfordringer, og vi stiller selvfølgelig alt det nødvendige udstyr til rådighed. Det eneste du skal huske at medbringe er billed-id eller sygesikringsbevis i kombination med et andet id-kort.

 

Det er gratis at deltage, og tilmelding er ikke nødvendig.

 

Hvis du vil vide mere, er du velkommen til at kontakte foreningen på post@otterupskytte.dk. Du kan også se mere om Skydesportens Dag her.

 

Vi glæder os til at se dig!

 

Så starter indendørs sæsonen

Indendørs sæsonen starter tirsdag d. 5/10-21 fra kl. 18.30

Så kom og vær med til at skyde på vores “næsten ” nye elektroniske skydebaner.

Ny skytte – hvordan gør jeg

Hvis du kunne tænke dig at prøve at skyde med enten riffel eller pistol, så skal du bare møde op i foreningen på en træningsaften. Man kan prøve at skyde 3 gange inden man skal meldes ind.
Du møder op på skydebanens adresse – Aggershusvej 4, 5450 Otterup – henvender dig ved skiveudleveringen, fortæller at du er ny og gerne vil prøve at skyde.
Her vil du få en instruktion i det videre forløb, inden du kommer ind på skydebanen hvor en af foreningens skydeinstruktører vil hjælpe dig hele vejen igennem skydningen.
Foreningen stiller alt nødvendigt udstyr til rådighed
Hvad skal du medbringe:
– Billed-id eller to andre id-kort
– Penge til betaling for patroner og skiver (30 kr. for riffel og 65 kr. for pistol i sommerhalvåret og 50 kr. for pistol i vinterhalvåret)

Regereringens bandepakke = øget sikkerhed i Skytteforeninger

“Regeringen vil øge sikkerheden i skytteforeningerne, så rockere og bandemedlemmer ikke kan få skydetræning og adgang til livsfarlige våben ad den vej.”

Bekendtgørelsen giver ændringer for skytteforeningerne.
– Procedure for udlevering og tilbagelevering af våben (log)
– Fastlæggelse af identiteten på de personer der overlades våben (ID)
– Forsvarlig afvikling af skydningerne (uddannelse af banekommandører og skydeledere)

Formålet er at myndighederne kan fremsøge og evt. efterforske personer som har anvendt våben i skytteforeninger.

Fra d. 1/6 2018 skal ALLE nye medlemmer, uanset alder – fremvise billed-ID, ELLER sygesikringskort i kombination med andet ID-kort.
Som godkendt skytte skal du fremvise ID og en godkendt Vandelsgodkendelse (SKV6) på foreningens forlangende.

Se mere under fanen sikkerhedsbestemmelser eller “sikkerhedsbestemmelser for den enkelte skytte”

 

 

Hvorfor skal du prøve skydning?

En sportsgren der har fokus på personlig udvikling